A hormonkezelt marhák miatt akar kereskedelmi háborút indítani az USA az EU ellen

mezőgazdaság
2016 december 22., 18:52
comments 152

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy büntetővámokat fognak kivetni az európai termékekre, miután az Európai Unió egyik döntése megtiltotta a hormonkezelt, amerikai marhahús importját. A marhahúsról szóló vita azután pattant ki újra, hogy idén kudarcba fulladtak az EU és az USA közötti, transzatlanti tárgyalások.

Ikerüszők Iowában - Fotó: AFP/Juliette Michel
photo_camera Ikerüszők Iowában - Fotó: AFP/Juliette Michel

Az amerikai farmerek állítják elő a bolygó legjobb marhahúsát, de az Európai Unió korlátozó intézkedései miatt az európai fogyasztók mégsem férhetnek hozzá ehhez megfizethető áron”- nyilatkozta Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter.

A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 1998-ben döntött arról, hogy az EU importtilalma az amerikai marhahússal kapcsolatban sérti s WTO szabályait és tudományosan is teljesen megalapozatlan. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.