Jövőre sem adhatnak ki közismereti tankönyvet magánkiadók

Tbg
oktatás
2016 december 30., 06:22
comments 62

A Magyar Nemzet által megismert decemberi kormányzati felhívás szerint magánkiadók jövőre sem adhatnak ki közismereti tankönyvet.

A magánkiadók által írt új irodalom-, matematika-, történelem- vagy egyéb közismereti tankönyv 2017-ben sem kerül az állam által elismert tankönyvek jegyzékére.

Az érintett kiadók ugyanis 2013 óta csak akkor kezdhetnek tankönyvek akkreditációjába, ha az elkészítésükre miniszteri felhívást ír ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

A jövő évre vonatkozó felhívás a lap szerint nem tartalmaz közismereti tárgyú tankönyveket, a kiadók egyebek között nyelvkönyveket, a nemzetiségi vagy hazafias nevelés oktatásával foglalkozó, valamint saját nevelési igényű gyermekekre szabott tankönyveket jelentethetnek meg. (MNO/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.