Putyin nem utasít ki egyetlen amerikai diplomatát sem

Tbg
külföld
2016 december 30., 11:51
comments 87

Néhány órával azután, hogy az orosz külügyminiszter közölte, 35 amerikai diplomatát kiutasítanak Oroszországból, Vlagyimi Putyin elnök visszakozott, és bejelentette, nem utasítanak ki senkit.

Az orosz államfő a hivatala által kiadott közleményében sajnálatát fejezte ki, hogy Obama "ilyen módon" fejezi be elnökségét.

Lavrov 31 moszkvai és 4 szentpétervári diplomatát rakott volna ki az országból, de ezek szerint Putyin felülírta az elképzelést.

Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy válaszlépéseket tegyen, de nem fog "lesüllyedni" a felelőtlen diplomácia szintjére. Az orosz amerikai kapcsolatok helyreállítására tett további lépéseket pedig Donald Trump megválasztott amerikai elnök leendő kormányának politikájától teszik majd függővé.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból.

Trump január 20-án teszi le az elnöki esküt.

(FR24/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.