Az oroszok is kitiltanak 35 amerikai diplomatát

Tbg
külföld
2016 december 30., 09:48
comments 274

Válaszul arra a lépésre, hogy az amerikai elnöki adminisztráció az orosz hátterű hackertámadások miatt kitiltott 35 diplomatát az USA-ból, Moszkva is kitilt 35 amerikait Oroszországból.

Update, 15:15: Putyin mégsem tiltja ki a diplomatákat, hanem kivár.

A lépés tehát azonnal válasz arra a csütörtöki lépésre, amelyet még Barack Obama hivatalban lévő, de leköszönő elnök lépett meg. Az amerikai hatóságok ugyanis egyre bizonyosabbak abban, hogy az amerikai elnökválasztást is befolyásoló adatlopás mögött orosz hackerek álltak.

31 diplomatát a moszkvai nagykövetségről, 4-et a szentpétervári konzulátusról küldenek el, tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt Szergej Lavrov külügyminiszter, aki korábban alaptalannak nevezte az amerikaiak állításait, és Twitteren lebénakacsázták Obamát.

Nem ez az első válaszcsapás orosz részről egyébként: ugyancsak mai hír, hogy Moszkvában bezárattak egy anglo-amerikai (brit, amerikai és kanadai finanszírozású) iskolát. (Guardian/ABC News)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.