Egyre komolyabb gond a villamosvezető-hiány a BKV-nál

gazdaság
2017 január 09., 07:48
comments 234

Villamosvezetői képzésre csábító kampányt indít ismét a BKV, írja a Világgazdaság. A közlekedési cég szerint az autóbuszsofőrökhöz hasonlóan villamosvezetőkből is hiány van. Miközben a havi két-három nyugdíjba vonulót is pótolni kell, a növekvő forgalmi elvárások miatt is új munkaerőt igényelnek.

Hogy hány villamosvezető hiányzik a rendszerből és, hogy mennyien jelentkeznek képzésre, nem árulta el a BKV. A féléves képzés nem támaszt túlzott követelményeket a jelentkezőkkel szemben: már nyolc általánossal is be lehet ülni a villamos elejébe. A Világgazdaság úgy tudja, hogy jelenleg 880 villamosvezető dolgozik a BKV-nál, akik átlagosan, túlóra, korpótlék és egyéb juttatások nélkül, havi bruttó 240 ezer forintot, azaz kb. 160 ezer nettót keresnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.