Marine Le Pen a Trump Tower aranyozott márványasztalainál múlatja épp az időt

külföld
2017 január 12., 16:20
comments 71

Nem teljesen meglepő fordulat a világpolitikában, de az idei francia elnökválasztás egyik esélyeseként számon tartott szélsőjobboldali politikusnő a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump otthonában, a Trump Towerben bukkant fel. A társaságában lévő egyik férfi a pártjának alelnöke, Louis Aliot.

link Forrás

Arra nem óhajtott válaszolni, hogy a hamarosan hivatalba lépő amerikai elnökhöz jött-e a nyilvánosság felé nem kommunikált látogatásra, mindenesetre nehéz más okot látni felbukkanására. Trump sem válaszolt, és amerikai újságírók Trump-közeli forrásai is arról beszéltek, hogy sem Trump, sem szélsőjobbos főtanácsadója, Steve Bannon naptárában nem szerepel találkozó Le Pennel.

Mindenesetre Le Pen – Orbán Viktorhoz és más autoriter hajlamú politikusokhoz hasonlóan – többször is beszélt Trump iránti vonzódásáról. Bannon is beszélt már arról, hogy Le Pent ugyanannak a kozmapolita elit ellen mozgalom részének tekinti, mint saját magát. (Bloomberg)

UPDATE: Trump szivővje, Sean Spicer azt mondta egy riporternek, hogy Le Pen csak úgy besétált a Trump Towerbe, ami "nyitva áll mindenki előtt", de sem a megválasztott elnökkel, sem senki mással a csapatából nem találkozik.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.