Szorítsunk együtt, hogy ne veszítsünk milliárdokat a Four Seasons mögötti irodaházon! UPDATE: Elbuktuk. UPDATE 2: Még van remény

gazdaság
2017 január 14., 19:45
comments 252

Az állami vagyonkezelő 2,77 milliárdos kikiáltási áron bocsátott árverésre egy ingatlant – a Zrínyi utcai OGYÉI-t, rögtön a Four Seasons mögött, az Ötkerttel szemben –, amit ingatlanszakértők szerint ennek a háromszorosáért is simán el lehetne adni. Ötmilliónként ugrik a licit, szóval nagy licitálás kellene ahhoz, hogy az adófizetők ne veszítsenek a csomó pénzt – de mindannyiunk érdeke, hogy jó magasra menjen fel az ár. Az árverés szombat este 9-kor zárul, lássuk a hajrát!

Itt lehet követni az eseményeket, élő közvetítésünket itt olvashatja végig.

20:45: Negyed óra van még az árverés végéig. Eddig még mindig csak egyetlen licit látszik.

20:47: Hoppá! Befutott egy új ajánlat, valaki ráküldött még ötmilliót. Most már 2,781 milliárd forint a nyerő ajánlat. Az is kiderül a kódszám alapján, hogy legalább hárman befizették azt a 695 milliós biztosítékot, amivel részt vehetnek az árverésen.

20:50: Még nincs új ajánlat. Nagy lehet az izgalom, a nagyok biztos kivárnak és az utolsó másodpercekre tartalékolnak.

20:55: Ajjaj, már csak öt perc van hátra, és mindig csak két ajánlat van, a licitlépcső csak egyet ugrott. De talán most lesz igazán durva!

20:56: minden másodperc lepörgése után újabb hideg izzadságcseppek jelennek meg a licitálóknál, de senki sem nyomta a gombot.

20:58: ÚRISTEN MI TÖRTÉNIK, EZEKNEK KÖTÉLBŐL VANNAK AZ IDEGEI. Hát hogyan állják meg, hogy elkezdjenek végre licitálni?!?!?

20:59: Úgy tűnik, hosszabbítanak öt percet! És jöttek új ajánlatok is, minimálisan felfelé mozgott az ár.

21:00:01 Elindult a hosszabbítás. Folytatódik az idegőrlő játszma.

21:02. ŐRÜLET! ELINDULT AZ ÁR FELFELÉ!!!! Valaki rögtön ugrott négy licitlépcsőt. Már 2,856 milliárdnál járunk!!!!

21:04: Még öt percet hosszabbítottak. Még szerencse, mivel az ár mindig le van cövekelve.

21:06: BOOOM! Valaki megadja 2,876 milliárdot is!

21:07: Ééééés itt is van 2,896, már kevés hiányzik a lélektani 2,9 milliárdhoz. Azért a reális 7-től még mindig elég távol van, de azért valami!

21:09: Most már legalább 21:15-ig pörög tovább az aukció. Vajon elérjük a HÁROMMILLIÁRDOT egy percen belül? Simán benne van a pakliban. Főleg az 1-es és a 3-as sorszámú befektető tűnik aktívnak, a 2-es (még?) kivár.

21:11:48: MEGVAN A HÁROMMILLIÁRD! A 3-as licitáló már nem szórakozik, rögtön ötvenmilliót ráküldött!! Tíz licitlécsőt ugrott egyszerre, nem semmi!

21:15: Már majdnem megvan a 3,1 milliárd is, és még legalább öt perc ráadásunk van!

21:18: Az előbb elment az oldal, aztán mintha visszaugrott volna 2,77 milliárdra. Most nem látni semmit. Volt, aki a "Karbantartás miatt nem érhető el" felirattal találkozott. Nem is rossz, amikor egy olyan árverés végjátéka megy, amin adófizetői milliárdok forognak kockán.

21:19: Most már nekem is!

Szép!

21:22. Most mi van? Elvitte valaki?

21:23: Az biztos, hogy az MNV Zrt. oldaláról lekerült az egész hirdetmény. Néhány dolog arra utal, hogy 3,08 milliárd körüli áron elment, de az sem kizárt, hogy technikai okok miatt félbeszakadt az árverés.

Ha tényleg elment 3,08 milliárdért (UPDATE: tényleg elment annyiért), akkor az állam, illetve mi, az adófizetők jó 3-6 milliárdot buktunk az ügyön.

Ezt persze kompenzálja, hogy az új tulajdonos annál boldogabb lehet, hiszen ő meg baromi olcsón jutott hozzá az ingatlanhoz. UPDATE: A licitnapló alapján annyit lehet tudni a győztes ajánlattevőről (az ő sorszáma a 3.), hogy Esztergom-Pilisszentlélek a lakcíme.

Ennyi volt, de micsoda izgalmas este volt! Az új boldog tulajdonos kilétét majd a földhivatalból fogjuk talán megtudni, köszönjük a figyelmet, jó éjszakát!

UPDATE:

Óriási hoppá: technikai üzemzavarra hivatkozva meghosszabították az árverést.

Este újra közvetítjük, mennyit buknak az adófizetők a liciten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.