Még 1 milliárd elmegy a vizes vébére

gazdaság
2017 január 16., 11:36
comments 137

A FINA idei, budapesti világbajnokságával kapcsolatban 999 millió forintos közbeszerzés jelent meg a Közbeszerzési Hatóság oldalán. A nyertes ajánlattevő: Vianova 87 Zrt. A közbeszerzés vonalas létesítmények fejlesztéséről szól, konkrétan ez a feladat:

  1. Rossz állapotú aszfalt utak burkolatának kopóréteg cseréje, helyenként megsüllyedt szegélyek korrekciójával.
  2. Meglévő utak burkolatának cseréje. Például a gerincutat követő pesti oldali sétány kavics+aszfalt burkolat átalakítása egységes Terraway burkolattá, lapkő burkolatok cseréje stabilizált burkolattá, néhány közlekedési felület, bővítése és felújítása.
  3. Meglévő útrendszerbe illeszkedő áttaposások legalizása, burkolása.
  4. Megoldatlan közlekedési csomópontok kezelése – például az Árpád híd előtti buszmegállók esetében.
  5. Felhagyott parkolók, használaton kívüli burkolatok rekultivációja.
  6. Parki utakhoz kapcsolódó olyan műszaki, biztonsági adottságok megteremtése, mint például a közvilágítás kibővítése.
link Forrás

A világbajnokságra a tervezett összeg legalább négyszerese ment már el, több mint 100 milliárd forintnál tartunk. És ez még nem is egy olimpia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.