A rendőrség szerint tök oké, hogy a IX. kerületi önkormányzat bagóért szórja a lakásokat a Fidesz-KDNP képviselőinek

bűnügy
2017 január 25., 06:40
comments 130

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy az I. vagy az V. kerülethez hasonlóan a IX. kerületben is nagyon könnyű önkormányzati lakásokhoz jutnia a csókosoknak. A Fidesz-KDNP helyi erőihez kötődő emberek több esetben is a piaci ár töredékéért vehettek vagy bérelhettek önkormányzati lakásokat.

Mészáros László, a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője egy felújított, 63 négyzetméteres lakást bérel havonta 68 ezer forintért. Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő egy 104 négyzetméteres lakást bérel havi 118 ezer forintért. Közben többen is kedvezményesen vehettek ingatlant az önkormányzattól, a volt alpolgármester lánya például egy 72 négyzetméteres lakást vett meg „kedvezményesen”, mindössze 8,7 millió forintért.

Az esetleges visszaélések miatt Tényi István feljelentést tett, de a beadványt elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mert szerintük

a sajtóban felsorolt példák még csak fel sem vetik a hivatali visszaélés vagy a hűtlen kezelés gyanúját.

A feljelentést elutasító határozatból azonban az is látszik, hogy a BRFK nyomozói nem értették meg, miről szól a feljelentés, és a feljelentésben hivatkozott cikkek. A nyomozók ugyanis azt írták, hogy a lakásokat a bérlőknek és a vevőknek kellett felújítaniuk, és ez is indokolhatja az alacsony árakat. A valóság azonban ennek pont az ellenkezője, az ügyről megjelent cikkek ugyanis pont azt írták, hogy a lakásokat nem a bérlőknek és a vevőknek kellett felújítaniuk, hiszen ezt megtette helyettük az önkormányzat.

A rendőrök azt is közölték Tényivel, hogy sem neki, sem pedig az ingatlanmutyiról szóló cikkek íróinak nem lehetett tudomása arról, milyen állapotban voltak pontosan a lakások az átvételkor. De ez is hülyeség, hiszen az üggyel foglalkozó Magyar Nemzet cikkekben is világosan le volt írva, hogy a lalásokat felújított állapotban adták át. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.