Kéregető férfit vertek a metrón dolgozó biztonsági őrök

bűnügy
2017 január 27., 17:37
comments 274

A Magyar Narancs olvasója készített felvételt arról, hogy a BKV járatán dolgozó két biztonsági őr ütlegelni kezdett egy utast a 2-es metrón. 

A lapnak két szemtanú mesélte el a történteket, e szerint szerda délután egy kéregető férfi járt végig a metrón. A beszámoló szerint a férfi nem volt sem erőszakos, sem fenyegető, egyszerűen haladt a sorok között. A levelet író férfi arra figyelt fel, hogy két biztonsági őr gyorsított léptekkel közelít a kéregető férfi felé, majd felkenik a falra és egyikük erővel gyomorszájon vágta. 

link Forrás

A levelet író férfi ekkor felállt és számon kérte az őröket, egy másik férfi pedig videózni kezdett, ez látható itt fenn. Beszámolójuk szerint több utas is a megütött férfi segítségére sietett, többen tiltakoztak az őrök viselkedése miatt. Az egyik őr erre megjegyezte, hogy aki fényképezni mer, annak összetörik a telefonját. Majd később azt látni, hogy az egyik székre lelökött férfit többször megütik. 

A férfi segítségére siető férfi feljelentést tervez tenni, az utasok közül többen is vállalták, hogy tanúskodnak, ha kell. 

A Magyar Narancs megkereste a BKV-t is csütörtökön, ahonnan azt a választ kapták, hogy 

"Az intézkedő személy- és vagyonőrök magatartása összeegyeztethetetlen a BKV alapelveivel. Fellépésük során súlyosan megsértették a vonatkozó jogszabályi és szakmai előírásokat, utasításokat. Tudomásunk szerint az érintett alkalmazottak munkaviszonya az eset után azonnal megszüntetésre került."

Ugyanakkor a BKV nem tervezi felülvizsgálni az alvállalkozóval, a T.O.M. Controll 2001 Zrt.-vel kötött szerződését, mivel a cég őreire tavaly összesen három panasz érkezett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.