A sokszoros olimpiai bajnok is nekiment Trump muszlimellenes rendeletének

POLITIKA
2017 január 29., 13:31
comments 236

Mo Farah, minden idők egyik legeredményesebb futója a Facebookon írta le, mint gondol Donald Trump pénteken aláírt rendeletéről, amiben beutazási tilalommal sújtja 7 muszlim állam lakóit. A rendelet Farah-t is érinti, hiszen ő, bár brit állampolgár is, de Szomáliában született, és évek óta az Egyesült Államokban él. Trump rendelete pedig vonatkozik a szomáliaiakra is.

Forrás: Mo Farah  Facebook
photo_camera Forrás: Mo Farah Facebook

Farah ezt írta:

„Idén január 1-jén Őfelsége a Királynő a Birodalom lovagjává ütött. Úgy tűnik, hogy január 27-én Donald Trump pedig idegent csinált belőlem.

Brit állampolgár vagyok, aki az utóbbi hat évben Amerikában élt - keményen dolgoztam, hozzájárultam a társadalom javához, fizettem az adókat és 4 gyereket neveltem fel a helyen, amit ők ma otthonnak hívnak. Most, sok hozzám hasonlóval együtt azt mondják nekünk, hogy talán nem látnak szívesen bennünket. Mélyen felkavar, hogy el kell magyaráznom a gyerekeimnek, hogy az apjuk talán nem fog tudni hazajönni - hogy elmagyarázzam, miért fogadott el az elnök egy olyan intézkedést, ami a tudatlanság és az előítéletek birodalmába való.

Szívesen fogadtak Nagy-Britanniában, mikor 8 éves koromban megérkeztem Szomáliából, megkaptam az esélyt a sikerre és hogy megvalósítsam az álmaimat. Büszke voltam, hogy képviselhettem az országomat, hogy érmeket nyerhetek a briteknek, és hogy megkaptam a legmagasabb elismerést, a lovagi címet. A történetem megmutatja, mik történhetnek, ha az együttérzés és a megértés politikáit követjük, nem a gyűlöletét és az elzárkózásét.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.