Az Amerikában élő iráni lány hazament meglátogatni a szüleit Teheránba, most viszont nem engedik vissza az Egyesült Államokba

külföld
2017 január 29., 09:25
comments 642

Nazanin Zinouri Teheránban született és iráni állampolgár, de már hét éve az Egyesült Államokban él a dél-karolinai Clemsonban, ott dolgozik, ott élnek a barátai, ott az egész élete.

Mivel Clemson eléggé messze van Teherántól, Nazanin Zinouri általában csak évente egyszer látogatja meg a szüleit Iránban. Legutóbb január 20-án repült Teheránba, hogy találkozzon a családjával. Az elutazásakor még senki nem gondolta, hogy Donald Trump amerikai elnök olyan rendeletet ír majd alá, ami megváltoztatja az Egyesült Államokban élő irániak életét.

Ez pénteken meg is történt, Donald Trump elnöki rendelettel tiltotta meg a szíriai menekültek befogadását, és ideiglenes, 120 napos beutazási tilalmat vetett ki 7 muszlim ország állampolgáraira, köztük az irániakra is.

még az Egyesült Államokban a kutyájával. (Forrás: Facebook)
photo_camera Nazanin Zinouri még az Egyesült Államokban a kutyájával. (Forrás: Facebook)

Mikor Nazanin Zinouri először olvasta, hogy az elnök mit is írt alá, gyorsan összepakolt, és megvette a jegyét haza, az Egyesült Államokba. Néhány órával a rendelet aláírása után eljutott Dubajba, ott viszont az átszállásnál egy 40 perces kikérdezés után közölték vele, hogy

nem térhet vissza az Egyesült Államokba.

„Senki nem szólt, amikor elindultam. Senkit nem érdekelt, mi lesz a kutyámmal, a munkámmal és az ottani életemmel. Senki nem mondta, mit csináljak az autómmal, ami még mindig ott parkol a reptéri parkolóban Amerikában. (...) Nem szavakkal, hanem a tetteikkel árulták el, hogy az én életem nem számít. Minden, amiért az elmúlt években dolgoztam, nem számít.”

- írta elkeseredetten  a Facebookon Dubajból.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.