Oroszország szigorítja a baromfiimportot a madárinfluenza miatt

külföld
2017 február 05., 09:33
comments 79

Oroszország a tervek szerint két héten belül megtiltja a madárinfluenza sújtotta európai országokból a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját. Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat szerint még nincs pontos dátum, hogy mikortól lép életbe az importtilalom, de két héten belül biztosan.

Az illetékes orosz hatóság eddig a madárinfluenza miatt csak egyes európai körzetekből nem engedélyezte a szárnyas termékek behozatalát. A készülő új rendelkezés már országokra vonatkozik. 

Európán belül eddig Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Svédországban, Magyarországon és Csehországban bukkant fel madárinfluenza. Magyarorszgon eddig hárommillió szárnyast kellett lividálni.

Oroszországot sem kerülte el a madárinfluenza. Így például az Asztrahanyi körzetben mintegy 600 ezer csirkét kellett elpusztítani a megbetegedés miatt december elején. December végén pedig a rosztovi körzet egyik pulykatelepén mutatták ki a vírust. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.