Az MNB megtiltotta az Atlantic GAM jogosulatlan tevékenységét

gazdaság
2017 március 20., 10:01

Az MNB február 22-én indított hivatalból piacfelügyeleti eljárást a gyanú szerint jogosulatlan betétgyűjtéssel vagy portfóliókezeléssel foglalkozó Atlantic Global Asset Management, S.A. (Atlantic GAM) társaság tevékenységének áttekintésére, és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen – írja az MTI.

A jegybank szerint az Atlantic GAM rendkívül széles körben, honlapján, konferenciákon hirdeti tevékenységét, ezeken egy bizonyos „Questra” cégcsoport tagjait partnereiként tünteti fel.

A betétgyűjtés vagy a portfóliókezelés önálló főszolgáltatásként szigorú jogszabályi követelmények betartásával végezhető Magyarországon, ezeknek az Atlantic GAM nem felel meg – közölte az MNB, ami már korábban közzétette az Atlantic GAM-re vonatkozó, a potenciális befektetőknek szóló felhívást, és az eddigi bizonyítékok alapján büntető feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál. Az MNB friss eltiltó végzése semmilyen formában nem érinti az Atlantic GAM-nek átadott pénzösszegek befektetőknek való visszafizetési kötelezettségét – közölték.

A Portfolió két hete írt a rejtélyes, zöld-foki, állítólagos 40 ezer befektetővel rendelkező mikrovállalatról, amelyik a Tesla, a Facebook és az Alibaba tőzsdére vitele mögött állt, 200-300 százalékos hozammal és minden pénteken fizetéssel kecsegtetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.