Kevés zavarbaejtőbb dolog van, mint meghallgatni, hogyan reklámozza Geszti Péter a Mária Rádiót

Média
2017 május 09., 12:09
link Forrás

A katolikus Mária Rádió egyszázalékos kampánynak egyik reklámarca az ismert katolikus teológus-hitvalló, Geszti Péter. Ezt közel sem annyira furcsa kimondani magunkban, mint meghallgatni magát a videót

Szerintem a nagy vallások a legfontosabb dolgokban hasonlítanak egymásra

- csap bele a szenteltvízbe Aquinói Szent Geszti, a magyar pop nagy ökumenikusa, hogy utána a latin-amerikai felszabadítási teológia téziseivel rokon elméletet fejtsen ki a katolicizmus társadalmi-szociális szerepéről, különös tekintettel a szolidaritásra.

Ezután végre ráfordulunk arra, hogy a magyar kereskedelmi tévézés Ferenc pápája miért is van itt voltaképpen:

Hogy a Mária Rádió mennyire tudja megtestesíteni a katolikus vallásnak az összes szépségét, azt néha leellenőrzöm, amikor ráhallgatok. Nem állítom, hogy állandó hallgatója vagyok, de a kíváncsiságból rá szoktam kapcsolni. 

Ráhallgat, mint Geszti a Mária Rádióra? Nem rossz. Na végre, most már tényleg az kell, hogy jöjjön, amikor megtudjuk, hogy Geszti mit szeret annyira a Máriában, hogy a reklámarca legyen!

És azt gondolom, hogy az a fajta kulturális sokszínűség, ami igazából szerintem Magyarország erőssége, az ebben az értelemben megjelenik egy ilyen rádióban is. Más rádiókon más felvételek, más beszélgetések, más ideológiák hallhatók. 

Hogy úgy van! Bár igazából nem is.  Pusztuljak el, de valójában nem értem! De majd a végén össze fog állni a kép!

Ami itt megy, az megbízhatóan hozza ugyanazt. Ezért meg lehet benne bízni és valószínűleg sokan bele is tudnak kapaszkodni. Már ami a hitüket illeti, vagy éppenséggel, ha szórakozni akarnak. Én azt gondolom, hogy egy ilyen rádiónak van helye. Persze sok más rádiónak is, de ha már itt vagyok, akkor azt tudom mondani, hogy hajrá!

Hogy mi? Mi hoz itt micsodát és ki kapaszkodik bele abba, hogy ugyanazt hozza? És ki akart valaha is pont SZÓRAKOZNI a Mária Rádión? Aquinói Szent Geszti videós kinyilatkoztatása túlzás nélkül nevezhető a XXI. századi magyar katolicizmus legtitkosabb értelmű nyelvemlékének. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.