„Ha ez lesz a címer, inkább fradistává erőszakolom a lelkem” – Borzasztóan utálják az Újpest szurkolói az új címert

sport
2017 július 03., 15:45

  TAKARODJATOK !!!!  

Még a Fradinak sem kívánok ilyen tahó tulajdonost. Ez az ember ZIZI.

Soha senkinek nem kívántam még ilyet, de dögöljetek meg 

Ez csak pár, még idézhető komment azok közül, melyek nagyon rövid időn belül érkeztek az Újpest futballcsapatának Facebook-oldalára, miután a klub bejelentette az új címert. 

Az elmúlt hetekben kibontakozódó címerháborúról mi is írtunk, miután Gyarmati Eszter, a belga tulajdonban lévő klub ügyvezető igazgatója a honlapjukon jelentette be, hogy a 132 éves címer már korábban is változott kisebb-nagyobb mértékben, most eljött az ideje egy nagyobb változtatásnak.

A terv ellen már akkor kiakadtak a szurkolók és tiltakozott a közismerten focirajongó polgármester, Wintermantel Zsolt is, úgy fest, hiába, hétfőn a klub honlapján jelentették be, hogy közönségszavazás után ez lesz az új címer:

Csakhogy a kommentelő szurkolók szerint erre senki nem szavazott, és senki nem akarja a címercserét. 

Mint korábban írtuk, a belga tulajdonban lévő fociklub és az anyaegyesület között sokszor nyílt háború dúl, ennek köszönhetően bizonytalan volt például az is, hogy az Újpest FC a Megyeri úti stadionban játszhatja-e a meccseit. A Magyar Nemzet is írt a címerharcról, és ott arról is szó esett, hogy a konfliktusok olyan témák körül forognak, mint a taopénzek és az utánpótlás-nevelés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.