Címerháború tört ki Újpesten

futball
2017 június 26., 10:19
comments 98

Elkapta a logófrissítés láza az Újpest FC-t is, és ők is új címert akarnak, mint a felcsúti Puskás. Gyarmati Eszter, a belga tulajdonban lévő klub ügyvezető igazgatója a honlapjukon jelentette be, hogy a 132 éves címer már korábban is változott kisebb-nagyobb mértékben, most eljött az ideje egy nagyobb változtatásnak. 

A különböző verziók itt egészen jól végigkövethetőek, volt, hogy a vörös csillagot kellett beleaplikálni, vagy a Dózsa nevet. A mostani elégé hasonlít az eredetire:

photo_camera A mostani címer

Gyarmati Eszter szerint „Klubunk az új logó készítőit is arra kérte, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak, de ugyanakkor tartsák meg azokat a jellegzetes motívumokat, amelyek egyértelművé teszik, hogy azt, melyik csapat viselheti a mezén. Fontosnak tartjuk, hogy egy letisztult és tiszteletet ébresztő címer kerüljön fel a lila-fehér szerelésre.” 

A szurkolók szavazhatnak az új címerekről, a választási lehetőség olyan lett, ami a körberöhögött Fradi-sasra emlékeztet.

photo_camera Fotó: Újpest FC

Gyarmati Eszter szavaiból nem úgy tűnt, hogy a szurkolók választhatják-e azt a megoldást is, hogy maradjon a régi. Közben viszont Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes, fociügyekben elvakult szurkolóként viselkedő polgármestere kiakadt a címercserén:

A poszt alatti kommentekben azt sejteti, hogy az újpesti anyaklub nem fogja jóváhagyni a címercserét, márpedig az UTE-nak jóváhagyási joga van. 

A belga tulajdonban lévő fociklub és az anyaegyesület között sokszor nyílt háború dúl, ennek köszönhetően bizonytalan volt például az is, hogy az Újpest FC a Megyeri úti stadionban játszhatja-e a meccseit. A megállapodás végül megszületett, de mivel a felújított stadionban nincs fűthető gyepszőnyeg, márpedig ez ősztől MLSZ-előírás így aztán előfordulhat, hogy az Újpest Szolnokon lesz kénytelen játszani a meccseit a 800 milliós felújítás ellenére. 

Az új logóval ellátott mezeket július 20-án mutatná be a fociklub. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt