Termelni kezdett a panda alakú naperőmű

napelem
2017 július 03., 14:22

Egy tavaly szeptemberben indított ENSZ-es környezetterhelés-csökkentő fejlesztési program keretében Kínában hamarosan el fognak szaporodni a panda formájú napelemparkok. Az első példányt most kötötték a hálózatra egy Datong nevű, Pekingtől nem messze fekvő város határában, szóval most már biztos, hogy az ENSZ tényleg komolyan gondolta a dolgot:

50 MW-tal tolja a villanyt Kínában a világ első panda alakú naperőműve.
photo_camera 50 MW-tal tolja a villanyt Kínában a világ első panda alakú naperőműve.

A naperőmű 100 MW-os lesz, ha teljesen kész lesz, egyelőre majdani kapacitása felével dolgozik. A kivitelező a korábban United PV Group nevű vállalat, melyet nemrég átneveztek; na, vajon mi lett az új nevük? Hát természetesen Panda Green Energy Group.

Ha a pandák tényleg élőben is ilyen jól néznek ki, akkor ez a projekt sokkal jobban sikerült, mint a 2016-ban kifutott amerikai kísérlet, melynek során a Duke Energy nevű cég egy Miki egér alakú napelem-parkkal próbálta meg zöld árammal lefedni a floridai Walt Disney World Resort energiaigényét. Az eredmény így fest:

Miki egér formájú napelempark Floridában
photo_camera Miki egér formájú napelempark Floridában


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.