Nem elég, hogy Bayer Zsolt bekerül a Nemzeti Könyvtárba, még mocskosul drága is lesz

irodalom
2017 augusztus 15., 11:56

"Csaknem 20 millió forinttal többe fog kerülni az adófizetőknek a Kerényi Imre miniszterelnöki biztos által felügyelt Nemzeti könyvtár idei őszi sorozatának kiadása, mint a tavaszi sorozat" 

- írja a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározat alapján. Összesen 232 millió forint támogatást ad kormányunk a Nemzeti Könyvtár, az Alaptörvény díszalbum és zsebfüzetek, a Pedagógusnap 2017, és a Zenélő Budapest projekteknek 2017-ben; közülük

csak a Nemzeti Könyvtár köteteire 182,5 millió jut. 

Az egész elmebajért Kerényi Imre kormánymegbízott felel, ő pedig nem okozott csalódást és Karinthy, Kosztolányi, Móricz, Petőfi és Gárdonyi között elrejtette Bayer Zsolt közíró, publicista, újságíró 1100 év Európa közepén című kötetét is. 

 „Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható” – nyilatkozta a kitűnő Demokrata hetilapnak barátja és bajtársa érdemeiről Kerényi Imre, aki az ATV-n azzal védte döntését, hogy bizony Bayer kötete Petőfi Sándor Útirajzok leírásához hasonlítható. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.