Figyelem, most Dél-Korea, tehát nem Észak-Korea, hanem a másik rakétázott

külföld
2017 szeptember 04., 02:26
comments 116
A dél-koreai védelmi minisztérium által közzétett képek a dél-koreai hadsereg szeptember 4-i rakétás éleslövészetéről. Az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást gyakorolták.
photo_camera A dél-koreai védelmi minisztérium által közzétett képek a dél-koreai hadsereg szeptember 4-i rakétás éleslövészetéről. Az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást gyakorolták. Fotó: Handout/Getty Images

Rakéta-éleslövészetet rendezett hétfő kora reggel a dél-koreai hadsereg, a gyakorlaton az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást próbálták el. A gyakorlat részeként a szárazföldről és a levegőből is indítottak rakétákat.

A gyakorlatot nem sokkal James Mattis amerikai védelmi miniszter Észak-Koreát "masszív katonai válasszal" fenyegető nyilatkozata után tartották. Mattis és a dél-koreai hadsereg is az északiak kísérleti nukleáris robbantására reagált.

Észak-Korea vasárnap hajnalban felrobbantotta első hidrogénbombáját, amit állításuk szerint sikerült eléggé lekicsinyíteni ahhoz, hogy akár egy nagy hatótávolságú hordozórakétára is felszereljék. A szakértők szeizmikus adatokon alapuló becslései szerint 100 kilotonnás, minden korábbi észak-koreai bombánál legalább ötször erősebb bombával nagyobb városok központjait is megsemmisíthetik.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn tart rendkívüli ülést a témában. A tanácskozás előtt Dél-Korea és Japán vezetői egyeztettek, hogy összehangolják válaszukat. Mindkét állam szigorúbb szankciókat, a korábbinál határozottabb BT-határozatot hozatna.

A hétfő reggeli rakéta-éleslövészet is már a határozottabb válasz része volt. Ezzel a dél-koreai haderő azt akarta demonstrálni, hogy képes megsemmisítő csapást mérni az észak-koreaiak nukleáris létesítményei mellett az északi rezsim vezetésére, valamint a Dél-Koreát közvetlenül fenyegető csapatokra is. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.