Az RT és a Sputnik többet nem hirdethet Twitteren

külföld
2017 október 26., 13:17

A blogszolgáltató csütörtökön jelentette be, hogy többet nem hirdetheti posztjait a két Kreml-közeli orosz médiafelület, a Russia Today és a Sputnik, miután aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, ahogy megpróbálták befolyásolni a 2016-os amerikai választásokat. 

A mostani bejelentés kevesebb mint egy héttel azelőtt történt, hogy a Twitter ügyvédei a Facebook és a Google képviselőivel közösen Washingtonban kell majd tanúskodjanak az orosz befolyásolási kísérletekről. 

A vállalat közleménye szerint a mostani döntés annak a vizsgálatnak az eredménye lett, ami feltárta, hogy az RT és a Sputnik az orosz kormány érdekében próbálta meg befolyásolni az amerikai választást. 

Nem arról van szó, hogy az RT vagy a Sputnik többet ne használhatná a Twittert, hanem csak arról, hogy a jövőben nem hirdethetik ott posztjaikat. Azt is bejelentették, hogy az RT által 2011 óta hirdetésekre elköltött 1,9 millió dollárt felajánlják olyan kutatásokra, melyek a Twitter szerepét vizsgálják a társadalmi szerepvállalás és a választások esetében. 

A két orosz médiafelület hirdetési lehetőségeinek letiltása ugyanakkor aligha fogja megnyugtatni a kritikusokat, akiknek a fő bajuk sosem az RT szponzorált posztjaival, hanem inkább az oroszközeli több százezres bothadseregekkel voltak. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.