A MET megveszi a Tigázt

energia
2017 december 18., 17:35

A svájci székhelyű, de jórészt magyar tulajdonosi kör irányítása alatt álló MET Csoport részvény-adásvételi megállapodást írt alá az olasz ENI-vel a Tigáz Zrt. jegyzett tőkéjének 98,99 százalékáról. Az erről szóló sajtóközleményt lásd csatolva, illetve alább a levélbe bemásolva.

Az erről szóló közlemény kiemeli, hogy a Tigáz Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. 2007-ben jött létre, és az északkelet-magyarországi földgázelosztási tevékenységért felel. A Tigáz-DSO évente több mint 2 milliárd köbméter földgáz elosztásával 1094 településen körülbelül 1,2 millió fogyasztót lát el. Vezetékhálózata meghaladja a 33 ezer kilométert, amely a teljes országos hálózat 48 százalékát jelenti.

A megállapodást nyilvános tender előzte meg.

A MET egy elég gyorsan gyarapodó energetikai cég, 2-3 éve profitjának alapját az adta, hogy a magyar állammal kötött rendkívül előnyös megállapodásai miatt iszonyatosan olcsón hozhatott be földgázt Magyarországra, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.