Hiába úszta meg minden idők doppingbotrányát, lemond posztjáról a 2018-as orosz vébé főszervezője

sport
2017 december 26., 05:56

Az orosz sportolók körüli doppingbotrány miatt hat hónapra átadja az orosz futballszövetség vezetését Vitalij Mutko. A sportért felelős orosz miniszterelnök-helyettesi posztot is betöltő politikus a szövetség hétfői moszkvai ülésén azzal indokolta döntését, hogy a kormányzati teendőkre kíván összpontosítani. Mutko jelezte: a 2018-as vb főszervezői posztjával kapcsolatban is hasonló bejelentést fog tenni.

Emlékezetes: Vitalij Mutko a 2014-es szocsi olimpia alatt sportminiszter volt. Miután kiderült, hogy államilag szervezett és támogatott doppingprogramon vettek részt az orosz olimpikonok, Putyin nem menesztette, hanem felfelé buktatta. 

photo_camera Fotó: SERGEI KARPUKHIN/AFP

Miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága december 5-én úgy döntött, hogy kitiltja Mutkót minden olimpiai eseményről, a politikus a Fifa részéről is nyomás alá került. Mutko hétfői visszalépését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megköszönte.

"A FIFA köszönetét fejezi ki Mutkónak ezért a felelősségteljes lépésért és a világbajnokság előkészítése érdekében folytatott eddigi munkájáért," 

áll a szervezet közleményében. (MTI/Tass)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.