Semjén Zsolt: „Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas”

politika
2018 március 09., 12:23

A Hír TV videót is szerzett a kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatáról. Ezen látszik, ahogy Semjén Zsolt elégedetten rendezgeti az elejtett fajdkakasokat és szarvasokat, amiket aztán helikopterrel szállítottak el. A csatorna szerint a 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek, amit a helikopter- és szállodabérlés dobott meg. 

Mivel a felvételeket már kormány szócsövei sem tudták letagadni, a humoránál lévő Origó a Hajtóvadászat Semjén Zsolt ellen című cikkben próbálta megmagyarázni, hogy Semjén tulajdonképpen csak a svédországi rokonait látogatta meg, lelőtt szarvast pedig ha akarják, akkor sem tudták volna máshogy elszállítani.

Semjén Zsolt a Facebookon ehhez annyit fűzött hozzá:

„Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas.”


Pedig a miniszterelnök-helyettesnek elvileg magyarázkodnia sem kellene. Pár éve a   vásárosnaményi Vadászati Múzeum avatásán pont arról beszélt, miért jó mindenkinek, ha egyre több olyan gazdag ember van, aki külföldre jár vadászni.

link Forrás

Egy épeszű kormánynak az kell, hogy a célja legyen, hogy minél több olyan tehetős ember legyen, aki megérti azt, hogy az a gazdagodás legitim, ami valamilyen formában másnak is jó. Nem az a célunk, hogy ne legyenek gazdag emberek. Az a célunk, hogy minél több gazdag ember legyen. 

És olyan formában gazdagodjon, hogy az ne csak önmagának, hanem a többieknek is jó legyen. Hála Istennek, hogy vannak olyan honfitársaink, akik emberfeletti munkával, tehetséggel, szorgalommal és bizony szerencsével elmehetnek a világ különböző részeire vadászni. 

De példaértékű az, hogy ezt nem zárják be egy trófeaszobába, a villájukba, hanem lehetővé teszik azt, hogy anyagi, szellemi áldozatot nem sajnálva, hogy mindenki számára megismerhető legyen.

Hogy a legszegényebb diák az iskolából is láthassa ezeket. Hogy mindenki, aki itt él, valahogy a sajátjának érezhesse, hogy a teremtés csodáit megcsodálhassa.

Bónuszként még azt is bemutatta, hogyan utánozza a szarvasbőgést:

link Forrás

Update:

Semjén Zsolt közben rájött, mit lőtt le, és a jávorszarvast rénszarvasra javította:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.