Áder János horgászás közben túltolta a normcore-t

divat
2018 június 07., 09:04

Több mint négy éve hívtuk fel arra a figyelmet, hogy Budapest észrevétlenül, ösztönösen normcore-nagyhatalommá vált. A divatiparban különös jelenségről van szó: hazánkban ez a stílus azóta is mainstream, a normcore-ruhadarabok több generáció életében meghatározók.

De van egy határ, ami után már gyanús, ha valaki már annyira normcore, mintha matematikusok számolták volna ki, miből mennyi elég. Így járt most Áder János, aki a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgász-nagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében horgászott.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nézzék már azt a szettet, az Isten szerelmére!

Áder János köztársasági elnök kifogott egy halat a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében 2018. június 7-én.
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A haj, a póló, a rövidnadrág, a zokni, a surranó, a bajusz! Bele sem merek gondolni, micsoda szakemberek állították össze ezt az egységes megjelenést!

Áder János köztársasági elnök kezéből kicsúszott a kifogott hala – ép ésszel kibírhatatlanul normcore!
photo_camera Áder János köztársasági elnök kezéből kicsúszott a kifogott hala – ép ésszel kibírhatatlanul normcore! Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ez már az az eset, amikor már annyira süt mindenből a normcore, hogy az csak álnormcore lehet.

Viszonyításképpen itt egy hétköznapi, ösztönös normcore-pápa:

Reviczky Gábor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész a Mohosz horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén
photo_camera Reviczky Gábor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész a Mohosz horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

De még Áder egykori párttársa és mostani harcostársa is hitelesebben hozza a mezei, visszafogott, felvágástól mentes normcore-t:

Szûcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a kifogott halat mutatja
photo_camera Szûcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a kifogott halat mutatja Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Persze a kötelező divatnormcore-kodás után, a természet erejével dacolva, egy esőkabátban már a köztársasági elnök is egyből hitelesebbé vált:

Áder János államfő egy kifogott hallal a Magyar Országos Horgász Szövetség horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében 2018. június 7-én.
photo_camera Áder János köztársasági elnök egy kifogott hallal Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.