Egyre közelebb Patyi András a különbíróság vezetéséhez

POLITIKA
2018 július 26., 08:23

A Magyar Közlönyben megjelent egy új, egyáltalán nem személyre szabott jogszabály, amely szerint aki rektori kinevezés miatt hagyta ott a bírói pályát, az a bírói hivatáshoz pályázat nélkül visszatérhet.

Teljesen véletlen egybeesés, hogy Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság vezetője és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem távozó rektora pont rektori kinevezése miatt hagyta ott rövid bírói pályáját, amire így most véletlenül simán visszatérhet.

Amihez pedig végképp nem lehet köze ennek az egész történetnek, hogy a kormány által tervezett különbírósági rendszer élére Patyi Andrást várják évek óta az igazságszolgáltatásban. Hogy ez mennyire jó vagy rossz hír az állammal jogvitába keveredő polgároknak, arról itt írtunk részletesebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.