109 ezren írták alá a petíciót, amiben azt kérik a magyar hatóságoktól, ne kezeljék terrorcselekményként Ahmed H. ügyét

POLITIKA
2018 szeptember 18., 16:05

Petíciót adott át az Amnesty International kedden az Igazságügyi Minisztérium illetékesének. A 109 ezer aláíró azt kéri a magyar hatóságoktól, hogy ne kezeljék terrorcselekményként Ahmed H. ügyét. Demeter Áron az Amnesty Magyarország szóvivője az MTI beszámolója szerint újságíróknak elmondta: Ahmed H. szerintük sem ártatlan, 

"vitán felül állóan bűncselekmény, hogy eldobott néhány követ, ez azonban hivatalos személy elleni erőszak kísérletének minősülhet."

Hozzátette: a terrorcselekménnyel gyanúsított férfi nem jelent veszélyt, rendőrségi és újságírói felvételek bizonyítják, hogy a zavargás előtt megpróbálta csitítani a tömeget, igyekezett békés megoldást találni a kialakult helyzetre.

Az Igazságügyi Minisztérium közleményben reagált a petícióátadására, ebben az aláírásgyűjtést a magyar független igazságszolgáltatásra való nyomásgyakorlásnak minősítik. 

"Emellett megdöbbentőnek tartjuk, hogy a bevándorlás támogató tevékenységéről ismert Amnesty International a mai petíciójával nyíltan a röszkei támadásban kulcsszerepet játszó terrorista kiszabadítását követeli. Ezzel a szervezet nem csak a független magyar bíróságra, hanem a magyar határvédelemre is nyíltan nyomást gyakorol. Ez beleilleszkedik azon támadások sorába, amelyeknek célja az, hogy kiiktassák a magyar határvédelmet és elvegyék Magyarországtól a határőrizet jogát,"

írják. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.