A türkmén népgyűlés hatalmas éljenzéssel hálálta meg az elnöknek, hogy jövőre a lakossággal is fizetteti a gáz, az áram és a víz árát

külföld
2018 október 04., 18:56

A türkmén kormány nemrég úgy döntött, hogy jövő januártól a lakosságnak fizetnie kell az elfogyasztott áramért, vízért, földgázért, és megszűnik az ingyen só is, helyette kedvezményes áron kaphatják ugyanezt.

A türkmén népgyűlés így ünnepelte Gurbanguly Berdimuhammedow elnököt, és a bölcs vezetőért imádkoztak is, bemutatva, milyenek is voltak a totális diktatúrák erejük teljén, a XX. század első felében:

link Forrás

Türkmenisztánban a lakosságnak 1992 óta nem kell fizetnie az áramért, a vízért és a földgázért. Az ország – ami a világ 4. legnagyobb földgáztartalékkal rendelkező országa Irán, Oroszország és Katar után, és jelentős a kőolaj-bányászata is – tavaly 6,5 százalékkal növelte a GDP-jét az egy évvel korábbi 6,2 százalék után, az Ázsiai Fejlesztési Bank 2018-ra 6,5 százalékos, jövőre 6,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol. Az infláció idén 8 százalék körüli lehet a tavalyi 6,5 százalék után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.