Tavasszal derül ki, hogy alakítanák át a Magyar Tudományos Akadémiát

POLITIKA
2018 november 16., 17:48
comments 108

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Modern Gyárak Éjszakája megnyitóján azt mondta: az MTA Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottsága jövő év március végéig tesz javaslatot a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) működésének átalakítására.

A bizottságba hét tagot a miniszter, hét tagot a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kért fel, a szervezet saját ügyrendje szerint dolgozik, feladata áttekinteni a Magyar Tudományos Akadémia jövőbeni működését.

A miniszter hangsúlyozta, várja az MTA Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottságának javaslatát, addig az ügyben nincs teendő.

November elején az MTA elvetette Palkovics László javaslatát, mely az intézmények finanszírozását elvette volna az MTA-tól, és nemhogy átstrukturálást tervezett, hanem konkrét bezárásokat, konkrétan a közgazdaságtudományi kutatóintézet bezárását tervezte. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.