Rendőrt hívott a kertjében sipítozó fülesbagolyra egy dobozi férfi

ÁLLAT
2019 április 25., 14:26

Szerda este kért segítséget a békéscsabai rendőröktől egy férfi, aki elmondta, hogy Dobozon, a kertjében, az egyik fa alatt talált egy bagolyfiókát, ami valószínűleg kieshetett a fészkéből. 

photo_camera Fotó: police.hu

Mivel nem akarta, hogy a fiókának baja essen, ezért magához vette, de azt már nem tudta, hogy mihez kezdjen vele.

Az egyik rendőr telefonon felhívta ismerősét, aki épp a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre, és a szakember vállalta, hogy átveszi a baglyot és gondoskodik róla. 

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőr százados őrmester kollégájával elvitte a madarat a természetvédelmi őrhöz, aki elmondta, hogy egy erdei fülesbaglyot találtak. A park munkatársa megetette, ellátta az állatot és biztosította a rendőröket arról, hogy elviszi a nemzeti parkba, ahol gondját viselik majd.

photo_camera Fotó: police.hu

A fülesbaglyokról a Madártani Egyesület azt írja, hogy az erdei fülesbagoly a lakott területeken is a leggyakoribb fészkelő bagolyfajunk. Mivel a rokonság többi tagjához hasonlóan saját fészket nem épít, alapvetően más fajok, főleg a varjúfélék üres fészkeibe költözik be, de a településeken fehér gólya fészkében és akár emeleti balkonládában is megtelepedhet. Egyébként az egyesület nemrég adott ki közleményt arról, hogy a talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorul megmentésre, ne szedjük össze őket. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.