Fél Olaszország M49-nek, a szabadulóművész medvének drukkol

ÁLLAT
2019 július 17., 12:17
comments 90

Szuperhőshöz hasonlítják azt a medvét, amelyik szökés közben három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon is átjutott.

Az 149 kilós, M49 kódnevű barnamedvét Olaszországban, Trentino megyében ejtették csapdába. A hatóságok azért rendelték el az állat elfogását, mert úgy ítélték meg, veszélyt jelent az emberekre és a háztáji állatokra. M49 azonban pár órával fogságba esése után meg is szökött, három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon sikerült átjutnia.

Most az erdészek és vadászok keresőkutyák segítségével próbálják elfogni, úgy sejtik, valahol Trento közelében, a marzoili erdőkben lehet.

Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott az állat kilövésére. Azt mondta, veszélyességét épp az mutatja, hogy átjutott egy olyan elektromos kerítésen, amiben 7000 volt van. Döntése azonban felpaprikázta az állatvédőket és a medve rajongóit. Melléjük állt Olaszország környezetvédelmi minisztere is. „M49 szökése nem lehet indok egy olyan akcióra, mely a halálát okozza” - mondta Sergio Costa.

link Forrás

A WWF helyi szervezete megkérdőjelezi a szökés körülményeit, úgy vélik, a kerítés nem működhetett rendesen, „mivel a medvék nem tudnak repülni”.

A környékre kevesebb mint húsz évvel ezelőtt kezdték visszatelepíteni a barnamedvéket, miután már csak négy példány maradt belőlük. Az állatokat Szlovéniából hozták át. Jelenleg úgy 50 barnamedve él arrafelé. A telepítési projektet koordináló szervezet tiltakozik a hatóságok döntése ellen.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.