Novák Katalin új helyettese a nyáron még az oroszoktól óvta Európát

politika
2019 december 29., 12:49

Rácz Zsófia az a munkába álló ifjúságpolitikai helyettes államtitkár, akit főnöke, Novák Katalin a Facebookon mutatott be, és decemberben törvényt is módosítottak miatta, hogy betölthesse a pozíciót. 

Az új helyettes államtitkár nyáron még Washingtonban volt a magyar állami pénzből finanszírozott amerikai alapítvány ösztöndíjasaként. Meghívták a Global Policy Institute podcast adásába is, ahol beszélt az Európai Unióról, a V4-ekről, Brüsszelről és a migrációról. Az Index által ismertetett felvételen sokáig pont úgy nyilatkozott, ahogy az Alapjogokért Központ nevű kormányközeli szervezet munkatársától várná el az ember a magyar közszolgálati tévében. Aztán jött a váratlan rész, amikor a műsorvezető kérdésére az EU-t fenyegető külső veszélyeket kezdték taglalni. A felvetésre, hogy a terrorizmus, Irán vagy Oroszország jelent-e komolyabb fenyegetést, Rácz egyértelműen Oroszországtól óvja a kontinenst, és az oroszok dezinformációs stratégiájától, amivel káoszt akar okozni Amerikában és Európában. 

„Szerencsére a terrorizmus nem olyan nagy probléma Európában. Természetesen voltak ezek a nagyon szomorú és borzalmas esetek, de szerencsére ez nem egy trend. Azt gondolom, ha külső biztonsági kockázatokról beszélünk, akkor Oroszországot kell, hogy mondjam. Mert láttuk, ahogy Oroszország a dezinformációt, mint stratégia használja, hogy káoszt okozzon Amerikában és Európában. Ez olyan fajta fenyegetés, amitől leginkább nem félnünk kell, hanem felkészülni rá.”

A műsorvezető vissza is kérdez, hogy egyértelmű legyen, hogy akkor szerinte Oroszország a problémás, amire igennel válaszolt Rácz. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.