Orbán Gyöngyöspatáról: Azoknak kell milliókat fizetni, akik ellehetetlenítették, hogy a nem roma magyarok tanulhassanak

POLITIKA
2020 január 31., 07:28

„Számomra az az eset tanulsága, hogy a legjobb fizikai határzár sem ér semmit, ha nincsenek bátor emberek”, mondta a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában a keddi röszkei incidensről, mikor 50-60 ember próbált átjutni Magyarországra Szerbiából. 

„Magyarországon általában tudjuk, hogy a nők a legbátrabbak. Itt is erről van szó: áttört ez nyolcvan ember és velük szemben állt egy nő, (...) aki elővette a fegyverét, és figyelmeztetőlövéseket adott le, mire a nagy része a betörést megkísérlőknek visszamenekült,”

tette hozzá Orbán Viktor. 

link Forrás

„Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy fixálva vagyok Soros Györgyre, (..) de csak a vak nem látja, hogy a Soros-hálózat emberei szervezik az egész migrációt a Balkánon,”

válaszolta arra a kérdésre, hogy szervezett akció volt a röszkei. Orbán kijelentette, hogy felvételek igazolták, amit mindig is mondott, hogy

„ott nőt, gyereket nem lát. Ezek katonakorú, jó fizikai állapotban lévő, megfelelően felkészített emberek. Nem a szél fújta őket ide”.

link Forrás

Orbán ezt követően a két kormányzati kommunikáció panelt vette elő, a börtönbizniszt és a gyöngyöspatai ügyet. Előbbiről kijelentette, hogy nagy erőkkel hozzálátnak ahhoz, hogy megszüntessék a hivatkozási alapot, azaz belátható időn belül jobb börtönkörülményeket teremtsenek. 

link Forrás

Orbán egy újabb narratívával állt elő Gyöngyöspatáról. Szerinte 

  • „az iskolában áldatlan állapotok jöttek létre. Hol szülők, hol gyerekek fenyegették meg a tanáraikat”.
  • „Mikor a tanárok próbáltak normális állapotokat létrehozni, akkor megvádolták őket, hogy rasszisták”.
  • „Az áldatlan állapotokra úgy reagáltak a nem roma magyarok, hogy elkezdték kivenni a gyerekeket az iskolából. A nyolcvan százalékban nem cigány lakta településről a nyolcvan százalékban nem cigány gyerekeit viszik el”.

"És most, akik lehetetlenné tették, hogy a gyerekei tanuljanak, most azoknak milliós összegeket kell fizetni."

link Forrás