Rendőrség: „Nagyobb migránscsoport” próbált meg bejutni Röszkénél, figyelmeztető lövések dördültek

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

„Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le” - írja a police.hu. A rendőrség szerint az eset hajnali fél 6-kor történt Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

„A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le, a helyszínre irányított járőrök ekkor érkeztek meg. A csoport tagjai közül néhányan beléptek Magyarországra, őket a rendőrök feltartóztatták, a többiek bejutását megakadályozták” - írják. A területet lezárták.

FRISSÍTÉS:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint hatvan határsértő próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedd hajnalban Magyarországra, a rendőrök megakadályozták őket ebben. Szabó Szilvia szóvivő elmondása szerint az akkor még zárva lévő átkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.