Befejezték a nyomozást a 75 éves kecskeméti férfi ügyében, aki egy sörétes puskával akarta megölni a volt élettársát

bűnügy
2020 február 23., 10:33

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított nyomozást egy kecskeméti férfival szemben, aki le akarta lőni a volt élettársát.

A gyanúsított és a párja néhány hónappal korábban szakítottak, de a férfi ebbe nem törődött bele. Végül tavaly július 24-én fogta az engedéllyel tartott, de szabálytalanul átalakított sörétes lőfegyverét, és elment a volt élettársa munkahelyére, ahol fegyvert fogott az asszonyra. A nő a pult mögé bújva egy gázsprével próbálta ártalmatlanná tenni a támadót, aki dulakodni kezdett egy, az üzletben lévő férfival. Eközben a kezében tartott puska elsült, de a sörétek senkit nem találtak el.

photo_camera Fotó: police.hu

A helyszínen elfogott férfit a megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Az emberölés kísérlete mellett zaklatás bűntettével is gyanúsítják, mivel a szétköltözésük után telefonon és személyesen is folyamatosan háborgatta a volt élettársát azért, hogy kibéküljenek. A zaklató magatartás az idő múlásával fenyegetővé vált, és végül a júliusi eseményekhez vezetett.

A letartóztatásban lévő 75 éves gyanúsított ügyében a nyomozók az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek. (police.hu)