A WHO szerint még korai világjárványról beszélni

Egészségügy
2020 február 24., 18:29
comments 46

Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára hétfőn a kínai Vuhan városból eredő koronavírus-fertőzésről beszélve azt mondta,

korai még világjárványról beszélni.

„A világjárvány szó használata nem felel meg a tényeknek” - mondta. „A feltartóztatásra kell koncentrálnunk, egy lehetséges világjárvány elkerülése érdekében.” A főtitkár szerint azt sem lehet kijelenteni, hogy a hatóságok elvesztették volna az ellenőrzést, vagy hogy tömegesen szedné áldozatait világszerte a vírus.

Dr. Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti programjának vezetője azt mondta, kedden Iránba érkezik a WHO delegációja, hogy segítse a vírus elleni védekezést, az országban szokatlanul magas halálozási arány pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy csak a legsúlyosabb fertőzéseket észlelik és dokumentálják, a könnyebb fertőzéseket nem, ezért szerepel kevés felgyógyuló az adataikban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.