Mexikói tüntetők lezártak egy határátkelőt, hogy ne engedjenek be annyi embert az Egyesült Államokból

külföld
2020 március 27., 05:53

Mexikói tüntetők torlaszoltak el egy határátkelőt az országot az Egyesült Államoktól elválasztó határnál, mivel attól félnek, hogy az USA felől érkezők behozhatják magukkal a koronavírust. 

photo_camera Fotó: GUILLERMO ARIAS/AFP

BBC beszámolója szerint az Arizonától délre fekvő mexikói település, Sonora lakói állításuk szerint az elkövetkező napokban újra lezárhatják az átkelőt, miután szerdán órákon át akadályozták ott a forgalmat. A maszkokat viselő helyiek többek között 'Amerikaiak, maradjatok otthon' feliratú táblákkal tüntettek. 

Miközben Mexikóban nagyjából 500 igazolt fertőzöttről tudni, addig csütörtökre az Egyesült Államokban már a 85 ezret is meghaladta a regisztrált fertőzöttek száma, és így megelőzték Kínát is. 

A két ország közötti határ elvileg eleve zárva van, és csak a nélkülözhetetlennek nyilvánított árukat lehet átvinni ott, de a helyiek szerint ezt nem nagyon ellenőrzni és tartatja be senki, az érkezőket pedig senki nem vizsgálja. A tüntetést szervező csoport azt szeretné, ha az összes, az USA-ból érkező embert orvosi vizsgálatnak vetnék alá.