Hiába érte már el Oroszországot a járvány, csak összetereltek pár ezer katonát

külföld
2020 április 03., 11:32

"Hányan lehetnek ezek, tizenötezren? Baszod, közben azt mondják, hogy ötvennél többen nem gyűlhetnek össze sehol. És sehol egy kibaszott maszk" - kommentálja a videó készítője a felvételt, amit az orosz közösségi oldal, a Vkontakte egy katonai ügyekkel foglalkozó csoportjába posztoltak. A felvétel állítólag most készült - a kommentárból is erre lehet következtetni -, és állítólag azt ábrázolja, ahogy az orosz hadsereg a május 9-i győzelem napi díszszemlére gyakorlatoztatja a sorállományt.

link Forrás

Oroszországban, mint az a felvételen is hallható, a járvány miatt már a máshol bevezetettekhez hasonló korlátozások vannak érvényben, itt is szabályozták, hogy legfeljebb hányan tartózkodhatnak egy helyen.

A Guardian tudósítása szerint Oroszországban még nem mondták le a bő egy hónap múlva esedékes győzelem napi ünnepségeket. Május 9-e, a hitleri Németország Oroszországban elfogadott dátuma a legnagyobb nemzeti ünnepe. Az orosz védelmi minisztérium a múlt hónapban kiadott tájékoztatása szerint az idei díszszemlére Moszkván kívül, egy, a Vörös tér méreteivel egyező gyakorlótéren készítik fel a katonákat.  

link Forrás

Március végén a hadsereg hivatalos hírügynöksége, a Zvezda felvételeket is közölt az alabinói gyakorlótéren gyakorlatozó T-34-es tankokról. (Via The Guardian)