Olyan, őrülten jól kinéző, világító bringaút épült Esztergomnál, hogy jövőre garantáltan itt rendezik az ozorai goafesztivált

tech
2020 október 21., 06:44

Már attól partihangulatba kerül az ember, ha végignézi a Magyar Közút fotósorozatát arról a kísérleti kerékpárút-szakaszról, ami az Eurovelo 6-os út része, Esztergom közelében található, és ahol most kezdtek el kísérletezni a világító bicikliúttal.

Ami attól világít, hogy az anyagába bizonyos arányban varázskristályokat kevernek. Vagyis, ha pontosabban akarunk fogalmazni:

“A kísérleti jelleggel beépített anyag úgynevezett fotolumineszcens boroszilikát anyagú, gyantába ágyazott szemcse, amelyeket a nap fénye feltölt, majd az így kezelt felület világít a sötétben.”

A Magyar Közút Instagram-posztjában így részletezik a történteket:

“Az új anyag beépítését hétfőn kezdhették el a szakemberek és az eredmény már most jól látható. 😉 A kísérleti szakaszon többféle koncentrációval látták el a felületet, hogy valós körülmények között tudjuk tesztelni, milyen összetételben hatékony ez a fajta anyaghasználat. 👍🏻 A következő időszakban folyamatosan vizsgáljuk az így megépített szakaszt és az üzemeltetési tapasztalatok alapján döntünk a további alkalmazásáról.”

Amíg kitalálják a megfelelő keverési arányt, addig mindenki melegítsen be:

link Forrás