A trumpista testépítő, akinek az a feladata, hogy Magyarország jó hírét keltse Amerikában

külföld
2020 december 14., 14:40

Hosszú cikkben nézett utána a Szabad Európa, hogy ki az a David Reaboi, akivel a washingtoni magyar nagykövetség 35 ezer dolláros (mintegy tízmillió forint) szerződést kötött, hogy lobbistaként javítsa a magyar kormány amerikai megítélését.

A férfi megbízása a 2020. szeptember 25. és december 20. közötti időszakra szól, feladata a lap által szemlézett szerződés szerint az, hogy kedvező médiamegjelenést biztosítson Magyarország számára az Egyesült Államokban, szembeszálljon a negatív médiamegjelenésekkel, és hálózatot épít, amit fel tud használni arra, hogy magas rangú magyar kormányzati tisztségviselőknek interjúlehetőségeket teremt.

A washingtoni magyar nagykövetséggel a Strategic Improvisation nevű cégén keresztül szerződött, amit a Szabad Európa szerint 2020 nyarán felfüggesztettek és csak októberben aktiváltak újra, tehát a tízmillió forintos szerződés megkötésekor nem is volt aktív.

Reaboi New Jersey-ben született, szülei erdélyi magyar zsidók, állítása szerint maga is tud magyarul. Szereti a jazzt és a testépítést. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után kezdett érdeklődni a Közel-Kelet és az iszlám radikalizmus iránt. Dolgozott egy szélsőjobboldaliként és iszlámellenesként számontartott szervezetnek és a Trump-adminisztrációnak is, de azt nem árulta el, hogy mit.

A kétezres évek második felétől szoros munkakapcsolatban volt Andrew Breitbarttal, akinek segített létrehozni a Big Peace nevű, nemzetbiztonsági témákkal foglalkozó oldalt, ami mára beolvadt a Breitbart News-ba.

Reaboi számos alkalommal adott hangot bevándorlásellenes nézeteinek, szerinte az USA-nak tanulnia kell Európa példájából, ami azt bizonyítja, hogy mennyire káros a tömeges migráció.

Nagyon aktív a Twitteren, az amerikai elnökválasztás után több alkalommal írt arról, hogy Joe Biden demokrata jelölt csalással győzött. 120 ezer Twitter-követője van, naponta akár hatvanszor is posztol, innen derült ki az is, hogy nagyon szereti az uborkasalátát és a meggylevest.

link Forrás

A magyar kormány népszerűsítését érintő feladatainak is nagyrészt ezen a platformon tesz eleget: a szerződés megkötése óta a Szabad Európa szerint Reaboi 5 cikket és 50 Twitter-posztolt szentelt a témának, ami nem annyira sok, ha figyelembe vesszük, hogy naponta átlagosan hány posztot tesz közzé.

Tweetjeiben kiállt a kormány mellett a Meseország mindenkié című mesekönyv körüli vitában, támogatólag írt Magyarország családbarát intézkedéseiről, és sorosozott is néhányat.

link Forrás

Itt például arról ír, hogy az ördögi Soros rá akarja venni Bident és az EU-t, hogy tönkretegye Magyarországot és Lengyelországot, aminek ellen kell állni.

A Szabad Európa kereste Reaboit és a Külügyminisztériumot is, hogy többet tudhassanak meg a férfiról és a washingtoni magyar nagykövetséggel kötött szedődéséről, de egyik helyről sem kaptak választ.