Már az Antarktiszon is megjelent a koronavírus

járvány
2020 december 22., 13:40

A chilei hadsereg keddi bejelentése szerint 36 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a Déli-sarkvidék chilei kutatóbázisán, így más az Antarktikán is megjelent a koronavírus. Eddig ez volt az utolsó fertőzésmentes kontinens.

A chilei hadsereg Bernardo O’Higgins Riquelme tábornokról elnevezett kutatóbázisán 26 katona és 10 karbantartó fertőződött meg, mindannyiukat a chilei Punta Arenasba szállították megfigyelésre és kezelésre. A chilei hadsereg még vizsgálja, hogyan fertőződhettek meg a kutatóbázison dolgozók, hiszen a műszak december eleji érkezésekor mindannyiukat tesztelték, és igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy a fertőzés ne jusson velük be a kontinensre.

link Forrás

Szakértők szerint annak viszonylag kicsi az esélye, hogy a koronavírus a chilei bázisról más kutatóbázisokra is eljusson, hiszen az O'Higgins Kutatóbázis és antarktiszi mércével is nehezen megközelíthető vidéken fekszik. Azt viszont senki nem tudja, hogyan reagál majd a Déli-sarkvidék egyedi élővilága a vírusra. (ABC)