Videósorozattal tanítana meg biciklizni a Kerékpáros Klub

közlekedés
2021 április 27., 07:56

Menned kell valahova? Inkább bringázz! De hogyan bringázz? – utóbbira próbál választ adni a Kerékpáros Klub abban a háromrészes videósorozatban, amiben az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre, hogyan bringázzunk a mindennapokban, és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve.

Azt írják, a sorozatban szó esik tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, és azt is megmutatják benne, hogy autóban ülve miként vigyázhatunk a védtelenebb közlekedőkre.

Az első részben választ adnak a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhitekre, hogy különálló fogalmak-e a „biciklisek és autósok”, illetve hogy szükség van-e bringás ruhákra a kerékpározáshoz.

link Forrás

A második részben azt mutatják meg, hogyan közlekedhetünk együtt biztonságosan az utakon, mire figyeljünk, ha éppen autót vezetünk vagy kerékpárra ülünk, és olyan hasznos tanácsokat is adnak, amik nem szerepelnek a KRESZ-ben.

link Forrás

A harmadik részben pedig mindennapi élethelyzeteket mutatnak meg: munkába, iskolába, óvodába bringázást és biciklis bevásárlást.

link Forrás