Azt mondják, jól van Guinea megpuccsolt elnöke

külföld
2021 szeptember 10., 19:54

Jó egészségnek örvend Alpha Condé, Guinea megpuccsolt elnöke a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (Ecowas) szerint.

Vasárnap hajtottak végre puccsot a különleges alakulatok vezetésével Guineában. A lázadó alakulatok őrizetbe vették Alpha Condé elnököt.

Az Ecowas küldöttsége most meglátogatta a lázadókat, és beszéltek az azóta fogvatartott Condéval is, aki állításuk szerint jól van.

Az Ecowas felfüggesztette Guinea tagságát a szervezetében, és követelte, hogy állítsák vissza az alkotmányos rendet és engedjék szabadon Condét.

A katonai vezetők azt ígérték, hogy átmeneti kormányt állítanak fel, de azt nem tisztázták, hogy hogyan és mikor. Condét korrupcióval és emberi jogi visszaélésekkel vádolják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.