Mégis vetítik majd a multiplexek az Elk*rtukat

FILM
2021 október 01., 07:12

A Népszava információi szerint a Cinema City már a múlt héten megállapodott Kálomista Gábor filmforgalmazó cégével, a Megafilmmel arról, hogy október 21-től vetítik az elvileg 2006 őszének eseményeit feldolgozó, Elk*rtuk című fideszes propagandafilmet.

Erről azonban Kálomista már nem számolt be azután, hogy szeptember 21-én, egy Indexnek adott interjúban hisztizett, hogy a Budapest Film nem akarja játszani a mozikban a filmjét, és azt csak a Corvinban mutatják be.

Kálomista Gábor
photo_camera Kálomista Gábor

Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója akkor azt mondta a 24-nek: „Október végi bemutatóról beszélünk, most szeptember 21. van. Magát a filmet nem láttuk még, a gyártó által közreadott sillabusz és előzetes alapján jelenleg napi egy, főműsoridős (tehát nem délutáni) vetítést tudunk felelősséggel vállalni az évad legsűrűbb időszakában.”

A Népszava szerint Kálomista korábban „súrolta az igazságot” azzal a kijelentésével, hogy „nem nagyon volt még olyan, hogy több mint három héttel előtte egy filmre jegyet áruljanak". Kijelentése azért volt túlzás, mert még a hollywoodi kasszasikerekre is csak egy, maximum két héttel korábban lehet csak elővételben jegyet venni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.