Prostituálttal kapták rajta a kínai Zongoraherceget

külföld
2021 október 22., 10:09

Őrizetbe vettek egy ünnepelt kínai zongoristát, Li Jündit (Li Yundi), miután a rendőrök rajtakapták egy prostituálttal. A törvény szerint ezért 15 nap elzárást és 5000 jüan (nagyjából 250 ezer forint) pénzbüntetést kaphat. A hatóságok először nem közölték a nevét, az állami sajtó viszont igen.

Li Jündit Zongorahercegnek becézik hazájában, 18 évesen ő volt a legfiatalabb zongorista - és az első kínai -, aki győzni tudott a Chopin Nemzetközi Zongoraversenyen. A világ számos pontján fellépett már, Kínában pedig különösen sokan ismerik.

photo_camera Fotó: XING YANG/Imaginechina via AFP

Ennek megfelelően sokan megdöbbentek a hír hallatán, írja a BBC. Volt, aki megrökönyödött, hogy ilyesmit csinált, mások pedig azon gondolkodtak, vajon honnan értesülhetett a rendőrség arról, hogy éppen egy prostituált nővel van. A hírek szerint közérdekű bejelentésre szálltak ki, ami azért érdekes, mert egy bámészkodó azt is gondolhatta volna, hogy járnak vagy randiznak egymással. Egyes értelmezések szerint a kínai hatalom ezzel üzen a hírességeknek, akik erkölcstelenségekre adnák a fejüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.