„Szepesi Niki többször kapott akkora pofonokat, amiket a második emeletről is hallottunk”

sport
2021 november 11., 05:16

Újabb egykori úszó számolt be Turi György edző erőszakos, megalázó módszereiről. Reményi Diána a Blikknek arról beszélt, hogy Turi rendszeresen mérlegre állította a tizenéves lányokat az egész csoport előtt, és ha húsz dekát híztak, közölte velük, menjenek haza röfögni. Őt sosem ütötte meg, legfeljebb verbálisan bántalmazta, „Szepesi Niki viszont többször kapott akkora pofonokat, amiket a második emeletről is hallottunk”.

Reményi 2007-ben, 21 évesen hagyta abba az úszást, elmondása szerint Turi vette el tőle az úszás szeretetét. Szerinte tízből kilenc tehetséges sportolót tönkretett.

Turi György mesteredzõ a Kõér utcai sportuszodában tartott sajtótájékoztatón 2015. október 1-jén
photo_camera Turi György 2015-ben Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

November elején az olimpiai ezüst- és bronzérmes Cseh László beszélt először arról, hogy Turi fizikai erőszakot alkalmazott az edzéseken, tudatosan igyekezett megtörni a versenyzőket. Utána Kiss Noémi író, Egerszegi Krisztina egykori edzőtársa azt nyilatkozta, előfordult, hogy Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte.

Az egykori tanítványok közül Kozma Dominik, Szepesi Nikolett és Dara Eszter is megszólalt. Utóbbi állítása szerint Turi zaklatta is őt, Pekingben maga mellé ültette, és puszilgatni kezdte a nyakát.

A Magyar Úszószövetség elnöksége csütörtökön tárgyalja Turi ügyét, aki egyben a szövetség szakmai alelnöke is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.