Kiss Noémi: Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte

2021 november 6., szombat 7:09
4

“Tehetségként kerültem a Spartacusba, Kiss László volt a vezetőedző, Turi a segítője. Kiss sosem alkalmazott testi fenyítést, de elképesztő kemény edzésadagot írt elő. Ha valaki nem teljesített megfelelően, akkor jött Turi, a piszkos munkát ő végezte el. Az is előfordult, hogy berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte.”

Ezt Kiss Noémi író nyilatkozta a Blikknek. Kiss gyerekként ígéretes úszónak számított, Egerszegi Krisztina edzéstársa volt. A Blikk azért kérdezte meg, mert Cseh László pár nappal ezelőtt egy interjúban arról beszélt, hogy Turi György, a híres úszóedző fizikai erőszakot alkalmazott az edzéseken.

A saját spartacusos tapasztalatairól Kiss azt mesélte, hogy

“Egerszegi Krisztina edzőtársa voltam, együtt féltünk, sírtunk, rettegtünk a tréningeken, próbáltuk kezelni a magunk módján a helyzetet. Még az is enyhített a fájdalmunkon, hogy az edzőkre gúnynevet akasztottunk. Ha így hívtuk őket egymás között, az már vigaszt jelentett.”

Kisst csak azért lepte meg Cseh előjövetele, mert az írónő azt hitte, az ő gyerekkorában megszokott verés a nyolcvanas-kilencvenes évekre eltűnt az uszodákból. Kiss szerint Csehnek korábban az úszószövetség elnökségi tagjaként módja lett volna felvetni ezt a témát és “a szövetségi kapitány Sós Csaba sem beszélt, pedig dolgozott együtt Turival, és ismerte a módszereit.”

Kiss szerint ő és a kortársai máig nem tudták túltenni magukat az erőszakon és erről zárt fb-csoportjukban szoktak beszélgetni. Az írónő szerint Cseh kiállása elismerésre méltó ás várja, hogy Egerszegi is meséljen a történtekről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt