Ki a sportosabb? A mackónadrágos Németh Szilárd vagy a Moszkvában futó Szijjártó Péter?

sport
2021 december 04., 16:52

Újabb termékeny napokon vannak túl a magyar politikai elit legnagyobb influenszerei. Legutóbbi gyűjtésünkből az derült ki, hogy fotóik szerint Magyarország vezető politikusai egy véget nem érő fesztiválon buliznak, ha pedig most görgetjük végig az Instagram- és Facebook-profiljaikat, az derül ki róluk, hogy rendkívül sportosak is.

Novák Katalin például azt mutatta meg, hogy ő bizony síel, méghozzá egy Elan SLX Pro síléccel, amit az Elan leginkább síoktatóknak, hegyimentőknek és egykori versenyzőknek ajánl. A családügyi miniszterekre külön nem tértek még ki az ajánlásban, de ezek után valószínűleg meggondolják a dolgot.

A családügyi miniszter mindezt egyébként Orbán Viktor oldalán és egy lángoló dimenziókapu(?) mellett tette meg az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen, ahol egy váratlan pillanatban – rögtön a videó elején – Révész Máriusz is eltolt mellettük egy bringát.

Ugyanezen a rendezvényen Orbán is nagyon sportos volt, és Szujó Zoltán sportkommentátorral pózolt.

Nem sokkal korábban Kósa Lajos a debreceni Főnix csarnokban nézte meg a short track-világkupát és fotózkodott egy vizslának öltözött emberrel.

Németh Szilárd pedig annyira sportos volt, hogy mackónadrágban fotózkodott egy csapat fidelitasossal. A képről csak a paleo babgulyás maradt le, ami mellett Németh szerint fotózkodtak, és amiben leírása szerint „bab, marhalábszár, füstölt nyúlja” meg „stb.” volt.

Ezt megelőzően egyébként Növényi Norbert egykori birkózóval is fotózkodott.

Aztán lőtt.

Lázár János pedig ütött.

A legnagyobb sportember természetesen továbbra is Szijjártó Péter, aki Moszkvában futott, a hajnali edzésről készült fotójához pedig annyit írt: „Ha nem fújt volna a szél, talán hideg se lett volna.” (A külügyminiszter posztjáról azonnal a volt gimnáziumi történelemtanárom, Ili néni örök bölcsessége ugrott be, hogy „ha akkor éltünk volna, mi is ott lehettünk volna.” Egyébként ő volt az, aki azt mondta, hogy a második világháborút inkább hagyjuk ki, mert „itt nagyon csúnya dolgok történtek, gyerekek”, hogy „minden vallás keresztyén”, illetve hogy „Széchenyi akkor ébredt rá igazán, hogy hova tartozik, amikor gyerekkorában megverték a parasztgyerekek”.)

Gulyás Gergely futását is szívesen megmutatnám, de ő csak Instagram-sztoriba posztolt egy kellemesen izzadós szelfit, ami azóta már eltűnt az internetről. Ezért ahogy az előzőt, így ezt a gyűjtést is Tállai Andrással zárom, aki szintén nagyon sportos volt: megtartotta a Mezőkövesd Zsóry SE éves közgyűlését.

(Címlapkép: Botos Tamás)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.