Hadházy: Rogán kabinetfőnökének a nevére került a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaháza

POLITIKA
2022 január 20., 07:55

Nagy Ádámról eddig „csak” annyit tudtunk, hogy „a Völnert lefizető végrehajtó intézte a vizsgáit a pécsi egyetemen – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos. – Kiderült azonban, hogy tavaly október elején az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a korrupt Végrehajtói Kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től) a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es (!), alsó hangon félmilliárdot érő ingatlant.”

Mint azt a 444 korábban megírta, a Schadl–Völner-ügy egyik kiemelt mellékszereplője Nagy Ádám, aki nem más, mint Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnöke. Emellett azt is mi írtuk meg, hogy Nagy Ádámnak Nadan Kft. néven lett egy ingatlancége.

Hadházy szerint Nagy Ádám „köztisztviselői fizetése nem lehet 500-600 ezer forintnál több, és a cégek nyilvános adatbázisa szerint sem keres a bizottságokban összesen fél milliónál többet. De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant, és pont attól a Végrehajtói Kartól, amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén totális véletlen csak, hogy Rogán a válása után az ő apjától bérelt luxuslakást.”

Az ellenzéki politikus azt írja „Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de még inkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!”

Hadházy Ákos az alábbi dokumentumot mellékelte állításai bizonyítékaként:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.