Rogán joghallgató kabinetfőnöke a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságába is beült, és lett egy ingatlancége is

MUNKABÍRÁS
2022 január 19., 13:37

Kedd délután tettünk egy óvatos kísérletet, hogy összeszedjük, mennyi mindennel foglalkozik Rogán Antal kabinetfőnöke a jogi egyetem mellett, ahol a Völner-ügy lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Nagy Ádámnak néha még a vizsgáin sem volt ideje megjelenni, ezért az igazságügyi államtitkár megvesztegetésével gyanúsított Schadl Györgynek kellett letelefonálnia, hogy minden rendben menjen. Addig jutottunk, hogy Nagy Ádám a kabinetfőnöki munkája mellett:

  • Rogán legkisebb fiának keresztapja;
  • az Antenna Hungária igazgatósági tagja;
  • és családilag néha ingatlanügyekben is besegít: Rogán Antal a válása után az ő apjától bérelt lakás a Csalán úton, és szintén a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért megvette Gaál Cecília balatoni nyaralóját is.
Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában.
photo_camera Rogán Antal, akkori felesége, Rogán-Gaál Cecília, és Nagy Ádám, a miniszter jobbkeze a Gundel étterem előtt 2014 májusában Fotó: 444

Szerdára kiderült, hogy a 32 éves Nagy Ádám még ennél is elfoglaltabb. Hadházy Ákos független képviselő az oldalán jegyezte meg, hogy a kabinetfőnök a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

De Nagy Ádám nevén van a NADAN Property Kft. is, ami a cégadatok szerint saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik. Míg a 2019 végén alapított cégnek abban az évben 0 forint árbevétele volt, 2020-at már 33,7 millió forintos adózott eredménnyel zárták, miközben kaptak valahonnan 348 millió forint hitelt. A kabinetfőnök Rogán családdal üzletelő apjának szintén van egy ingatlancége, a Brassolis Ingatlanhasznosító Kft., ami eddig mindig veszteséges volt, ráadásul 421 milliós rövid lejáratú kötelezettsége is van.

És habár Nagy Ádám eddig kevésbé volt ismert tagja Rogán Antal körének, 2016-ban már összehozott egy sajtótörténeti szereplést Panyi Szabolcs és Dezső András Soma-díjas cikkében. Ő volt ugyanis az, aki előre kinyitotta az ajtót Rogán Antalnak az Aulich utcában, amikor a miniszter megérkezett Kertész Balázs irodájához, ahová pár perc múlva Habony Árpád is befutott.

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.