Rogán joghallgató kabinetfőnöke a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságába is beült, és lett egy ingatlancége is

MUNKABÍRÁS
2022 január 19., 12:37
comments 1

Kedd délután tettünk egy óvatos kísérletet, hogy összeszedjük, mennyi mindennel foglalkozik Rogán Antal kabinetfőnöke a jogi egyetem mellett, ahol a Völner-ügy lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Nagy Ádámnak néha még a vizsgáin sem volt ideje megjelenni, ezért az igazságügyi államtitkár megvesztegetésével gyanúsított Schadl Györgynek kellett letelefonálnia, hogy minden rendben menjen. Addig jutottunk, hogy Nagy Ádám a kabinetfőnöki munkája mellett:

  • Rogán legkisebb fiának keresztapja;
  • az Antenna Hungária igazgatósági tagja;
  • és családilag néha ingatlanügyekben is besegít: Rogán Antal a válása után az ő apjától bérelt lakás a Csalán úton, és szintén a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért megvette Gaál Cecília balatoni nyaralóját is.
photo_camera Rogán Antal, akkori felesége, Rogán-Gaál Cecília, és Nagy Ádám, a miniszter jobbkeze a Gundel étterem előtt 2014 májusában Fotó: 444

Szerdára kiderült, hogy a 32 éves Nagy Ádám még ennél is elfoglaltabb. Hadházy Ákos független képviselő az oldalán jegyezte meg, hogy a kabinetfőnök a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

De Nagy Ádám nevén van a NADAN Property Kft. is, ami a cégadatok szerint saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik. Míg a 2019 végén alapított cégnek abban az évben 0 forint árbevétele volt, 2020-at már 33,7 millió forintos adózott eredménnyel zárták, miközben kaptak valahonnan 348 millió forint hitelt. A kabinetfőnök Rogán családdal üzletelő apjának szintén van egy ingatlancége, a Brassolis Ingatlanhasznosító Kft., ami eddig mindig veszteséges volt, ráadásul 421 milliós rövid lejáratú kötelezettsége is van.

És habár Nagy Ádám eddig kevésbé volt ismert tagja Rogán Antal körének, 2016-ban már összehozott egy sajtótörténeti szereplést Panyi Szabolcs és Dezső András Soma-díjas cikkében. Ő volt ugyanis az, aki előre kinyitotta az ajtót Rogán Antalnak az Aulich utcában, amikor a miniszter megérkezett Kertész Balázs irodájához, ahová pár perc múlva Habony Árpád is befutott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt