Rogán joghallgató kabinetfőnöke a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságába is beült, és lett egy ingatlancége is

MUNKABÍRÁS
2022 január 19., 12:37
comments 1

Kedd délután tettünk egy óvatos kísérletet, hogy összeszedjük, mennyi mindennel foglalkozik Rogán Antal kabinetfőnöke a jogi egyetem mellett, ahol a Völner-ügy lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Nagy Ádámnak néha még a vizsgáin sem volt ideje megjelenni, ezért az igazságügyi államtitkár megvesztegetésével gyanúsított Schadl Györgynek kellett letelefonálnia, hogy minden rendben menjen. Addig jutottunk, hogy Nagy Ádám a kabinetfőnöki munkája mellett:

  • Rogán legkisebb fiának keresztapja;
  • az Antenna Hungária igazgatósági tagja;
  • és családilag néha ingatlanügyekben is besegít: Rogán Antal a válása után az ő apjától bérelt lakás a Csalán úton, és szintén a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért megvette Gaál Cecília balatoni nyaralóját is.
Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában.
photo_camera Rogán Antal, akkori felesége, Rogán-Gaál Cecília, és Nagy Ádám, a miniszter jobbkeze a Gundel étterem előtt 2014 májusában Fotó: 444

Szerdára kiderült, hogy a 32 éves Nagy Ádám még ennél is elfoglaltabb. Hadházy Ákos független képviselő az oldalán jegyezte meg, hogy a kabinetfőnök a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

De Nagy Ádám nevén van a NADAN Property Kft. is, ami a cégadatok szerint saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik. Míg a 2019 végén alapított cégnek abban az évben 0 forint árbevétele volt, 2020-at már 33,7 millió forintos adózott eredménnyel zárták, miközben kaptak valahonnan 348 millió forint hitelt. A kabinetfőnök Rogán családdal üzletelő apjának szintén van egy ingatlancége, a Brassolis Ingatlanhasznosító Kft., ami eddig mindig veszteséges volt, ráadásul 421 milliós rövid lejáratú kötelezettsége is van.

És habár Nagy Ádám eddig kevésbé volt ismert tagja Rogán Antal körének, 2016-ban már összehozott egy sajtótörténeti szereplést Panyi Szabolcs és Dezső András Soma-díjas cikkében. Ő volt ugyanis az, aki előre kinyitotta az ajtót Rogán Antalnak az Aulich utcában, amikor a miniszter megérkezett Kertész Balázs irodájához, ahová pár perc múlva Habony Árpád is befutott.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.